Lohkomistoimitus ei poistanut yksityiseltä vesijättöalueelta vesijätön luonnetta, alue oli siten lunastuskelpoista vesijättöä

2.12.2020 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KKO:2020:92 Kiinteistönmuodostamislaki – Vesijättö – Lunastamisen edellytykset

Vesijätön lunastustoimituksessa oli katsottu, että toimituksen kohteena oleva yksityinen vesijättö oli menettänyt lunastuskelpoisen vesijätön luonteensa oltuaan lohkomistoimituksen kohteena. Maaoikeus katsoi, että lunastettavaksi haettu alue oli edelleen lunastettavissa olevaa yksityistä vesijättöä. Maaoikeus palautti asian takaisin toimitukseen vesijätön lunastuksen varsinaisten edellytysten arvioimiseksi. Korkeimman oikeuden tuomiosta ilmenevin perustein katsottiin, että vesijättö oli edelleen lunastuskelpoinen. (Ään.)

KKO:2020:92

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments