Välitystuomion täytäntöönpanoa on haettava vastaajan kotipaikan käräjäoikeudesta

2.11.2020 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

THO:2020:8 Välimiesmenettely – Välitystuomion täytäntöönpano – Oikeuspaikka

T Oy oli hakenut välitystuomion täytäntöönpanoa kotipaikkansa käräjäoikeudesta K Oy:tä vastaan. Kun K Oy ei vastannut hakemukseen, käräjäoikeus tutki viran puolesta toimivaltansa ja totesi, että toimivaltainen tuomioistuin oli vastaajan kotipaikan mukainen tuomioistuin. Näin ollen käräjäoikeus jätti hakemuksen tutkimatta. Kysymys siitä, tuliko käräjäoikeuden tutkia toimivaltansa välitystuomion täytäntöönpanoa koskevassa hakemusasiassa. Lisäksi kysymys siitä, oliko käräjäoikeus toimivaltainen käsittelemään täytäntöönpanoa koskevan hakemuksen.

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments