Väliaikaiselle konkurssihakemusten rajoitukselle esitetään jatkoa

15.10.2020 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Hallitus esittää jatkoa väliaikaiselle laille, jolla on rajoitettu velkojan oikeutta hakea yritys konkurssiin. Väliaikaisen lain voimassaoloa on tarkoitus jatkaa tammikuun 2021 loppuun asti.

Väliaikaisen lain mukaan velallista ei oleteta maksukyvyttömäksi sillä perusteella, että hän ei ole viikon kuluessa velkojan maksukehotuksesta maksanut saatavaa. Velkojan, joka hakee velallista konkurssiin, on osoitettava muulla tavoin, että velallinen on maksukyvytön eikä maksukyvyttömyys ole tilapäistä.

Esityksen tavoitteena on nyt voimassa olevan väliaikaisen lain voimassaoloa jatkamalla estää koronavirustilanteen vuoksi maksuvaikeuksiin joutuneiden yritysten konkurssit. Väliaikaislain voimassaoloa jatkamalla saadaan myös lisäaikaa harkita ja toteuttaa uusia toimia maksuvaikeuksissa olevien yritysten tilanteen helpottamiseksi.

Nyt voimassa oleva väliaikainen laki on voimassa lokakuun loppuun. Lain jatkon on tarkoitus tulla voimaan mahdollisimman pian.

Väliaikaiselle konkurssihakemusten rajoitukselle esitetään jatkoa

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments