Jos työnantajalla on tarjota työntekijälle ennen irtisanomista useita tehtäviä, on työnantajan harkinnassa päättää, mitä työtä se tarjoaa

2.4.2024 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KKO:2024:24 Työsopimus – Työn tarjoamis- ja koulutusvelvollisuus

B Oy oli Malmin lentokentän lakkauttamispäätöksen johdosta tammikuussa 2015 ilmoittanut irtisanovansa myöhemmin kaikki lentokentällä palveluksessa olevat lennonjohtajat, mukaan lukien lennonjohtaja A:n. Syksyllä 2015 A haki Helsinki-Vantaan lentokentällä avoinna olleita lennonjohtajan tehtäviä, mutta ei tullut valituksi. A:n työsuhteen edelleen jatkuessa B Oy tarjosi kesällä 2016 A:lle lennonjohtajan työtä Tampere-Pirkkalan lentoasemalta. A otti työn vastaan.

Korkein oikeus katsoi ratkaisustaan ilmenevillä perusteilla, että B Oy ei ollut rikkonut työsopimuslain 7 luvun 4 §:ssä tarkoitettua velvollisuuttaan jättämällä tarjoamatta A:lle ensin mainittua työtä Helsinki-Vantaan lentoasemalla. (Ään.)

KKO:2024:24

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments