Tuomari oli ollut esteellinen – lähetti asiattomia viestejä syyttäjälle

19.3.2024 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Vaa­HO:2024:2 Tuomari – Esteellisyys

Käräjätuomari oli pääkäsittelyn aikana vahingossa lähettänyt syyttäjälle asiattomia pikaviestejä. Syyttäjän tekemää syytteen tarkistamista ei ollut huomioitu lopullisessa tuomiossa. Hovioikeus katsoi, että syyttäjälle oli syntynyt omasta ja edustamansa vakuutusyhtiön puolesta perusteltu aihe epäillä käräjätuomarin puolueettomuutta. Käräjätuomari oli ollut esteellinen toimimaan puheenjohtajana asian pääkäsittelyssä. Pääkäsittelyssä oli tapahtunut prosessinjohtoon liittyviä menettelyvirheitä eikä käräjäoikeuden pääkäsittely ollut siten täyttänyt oikeudenmukaiselle oikeudenkäynnille asetettavia vaatimuksia. Asia palautettiin käräjäoikeuteen.

Vaa­HO:2024:2

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments