YLEn MOT: “Jos kulutusluoton korkoehto on kohtuuton, ei velalla ole korkoa lainkaan.”

27.2.2024 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Velkaantuneiden vastaisku

Alina Laakso velkaantui nuorena pikavipeistä. Nyt 30-vuotias perheenäiti on osa taistelua, jota velkaantuneet käyvät luotto- ja perintäyrityksiä vastaan. Voivatko tuhannet ihmiset saada rahojaan takaisin?

Velkojat eivät ole antaneet yksipuolisia tuomioita tiedoksi velallisille, joten 30 päivän takaisinsaantiaika ei ole lähtenyt kulumaan. Hovioikeudet ovat mitätöineet kohtuuttomat pikavippien korot. “Jos kulutusluoton korkoehto on kohtuuton, se on mitätön, eikä velalla ole korkoa lainkaan.”

https://areena.yle.fi/1-66871393

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Sanna Roine
1 kuukausi sitten

Asia: Vippilainat olivat ennen kesäkuuta 2023 AVIn luvituksella. Kirjoitin kantelun eduskunnan oikeusasiamiehelle 11/2022 otsikolla “Suomen(kin) viranomaisia käytetään rahanpesuun”, johon Finanssivalvonta vastasi parissa tunnissa. Keväällä 2023 Finanssivalvonta ilmoitti ottavansa pika/vippi/online laina luvituksen alkaen 6/2023.
Tilanne on/oli että kaikki Suomessa toimivien pikalainaliiketoiminnan pääoma on/oli Euroopan laajuisella virtuaalivaluuttahuijauksella varastettua pääomaa eli rahanpesun viimeinen vaihe, varastetun rahan laillistaminen.
Virtuaalivaluuttahuijauksen loi Silvergate Bank Yhdysvalloissa noin 2008 ilmeisesti palvelemaan Las Vegas kasino rahanvaittoa pelaamiseen. Virtuaalivaluutta eli krypto on anonyymi raha jonka status on käteinen. Krypton vaihtoarvo FIAT rahaksi on pörssikurssi, johon vaikuttaa vaihdon määrä.
Eurooppaan krypto investointihuijaus ja valheet tulivat Krimin valtauksen jälkimainingeissa n. 2015 vale pörssiosakkeisiin sijoitus palvelimella optionstars.com, joka oli Lontoossa, mutta DNS-nimi ja IP-osoite olivat palveluntarjoajan Moskovassa omaisuutta.
Huijaus kätti ja käyttää edelleen pankkeja entisen Neuvostoliiton alueella. Kryptokeskus Euroopassa on Tallinna, Liettua, Latvia.
Kun varastetulla pääomalla toimiva pikalainaaja päättää lopettaa ja myy lainakantansa suomalaiselle perintäyhtiölle, joka hakee velallisen ulosottoon. Oikeus tekee päätöksen ulosotosta, koska velkojalla ulosottoonhakija on laillinen. Ulosottopäätös olivat vuonna 2019 ja lainasta on mammuttimaiset korkokulut.
Miten lopettaa ulosotto perintäyritykseltä, joka on ostanut rahanpesuvelkakannan?

Vastaan kysymyksiin ilolla, terveisin