KKO: 2 v 2 kk vankeutta oli liian lievä rangaistus törkeistä ampuma-aserikoksista

8.2.2024 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KKO:2024:10 Ampuma-ase – Törkeä ampuma-aserikos Rangaistuksen määrääminen – Rangaistuksen mittaaminen

A:n syyksi oli luettu törkeänä ampuma-aserikoksena se, että hän oli hankkinut, pitänyt hallussaan ja myynyt kolme toimintakuntoista sarjatuliasetta ilman näihin toimiin vaadittavia lupia. Lisäksi A oli syyllistynyt kahteen törkeään ampuma-aserikokseen, joissa rikoksen kohteena oli ollut puutteellisesti deaktivoituja sarjatuliaseita ja tällaisten aseiden toimintakuntoon muuntamiseksi tarvittavia keskeisiä osia.

Kysymys rangaistuksen mittaamisesta.

15. Korkein oikeus katsoo, että edellä kuvattu A:n syyksi luettujen törkeiden ampuma-aserikosten vahingollisuus ja vaarallisuus sekä niiden A:ssa osoittama syyllisyys edellyttäisi ankarampaa kuin nyt tuomittua 2 vuoden 2 kuukauden vankeusrangaistusta.

KKO:2024:10

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments