Yhdyskuntapalvelu voidaan muuntaa vankeudeksi vasta jos varoituksen jälkeen toistuvasti rikkoo velvollisuuksiaan

25.1.2024 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KKO:2024:7 Rangaistuksen määrääminen – Yhdyskuntapalvelu – Muuntaminen vankeudeksi

A oli ollut neljä kertaa poissa yhdyskuntapalvelun suorituskerralta ja saanut poissaoloistaan kaksi huomautusta ja varoituksen. Tämän jälkeen A oli ollut ilman hyväksyttävää syytä vielä yhden kerran poissa yhdyskuntapalvelusta.

Korkein oikeus katsoi, että koska A oli varoituksen jälkeen ollut poissa palveluksesta ainoastaan yhden kerran, hän ei ollut yhdyskuntaseuraamusten täytäntöönpanosta annetun lain 24 a §:n 2 momentin 1 kohdassa tarkoitetulla tavalla varoituksesta huolimatta toistuvasti rikkonut velvollisuuksiaan, eikä yhdyskuntapalvelun muuntamiselle ehdottomaksi vankeusrangaistukseksi ollut edellytyksiä. (Ään.)

KKO:2024:7

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments