Säteilyturvallisuuskeskus ohjeistaa konkurssipesän hoitajia: Kuuluuko konkurssipesään luvanvaraisia säteilylähteitä?

12.1.2024 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Konkurssipesänhoitaja, onko konkurssipesässä röntgenlaitteita tai muita säteilylähteitä?

Tyypillisimpiä säteilylähteitä ovat radioaktiivisia aineita sisältävät umpilähteet sekä erilaiset röntgenlaitteet. Säteilylähteitä käytetään hyvin monilla toimialoilla, esimerkiksi laboratorioissa, tutkimuslaitoksissa, turvatarkastuksissa ja prosessiteollisuudessa sekä lääkäri-, hammaslääkäri- ja eläinlääkäriasemilla. Selviä merkkejä säteilylähteistä ovat kirjanpidosta löytyvät STUKille suoritettavat lupa- ja valvontamaksut sekä toimitiloissa ja irtaimistossa olevat säteilyvaaramerkit.

Lue toimintaohjeet Säteilyturvakeskuksen kirjeestä.

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments