Velkajärjestelylle oli painavat syyt vaikka veloista suurin osa oli rikoksella aiheutettua korvausvelkaa

31.10.2023 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KKO:2023:80 Yksityishenkilön velkajärjestely – Velkajärjestelyn este – Painavat syyt

A oli tuomittu rangaistukseen lukuisista petoksista ja maksuvälinepetoksista. A:lle rikosten perusteella tuomittujen maksuvelvollisuuksien yhteismäärä oli noin 200 000 euroa. A oli lisäksi velkaantunut ottamalla noin 70 000 euroa kulutusluottoja. A:lla oli diagnosoitu peliriippuvuus.

Korkein oikeus katsoi, että A:n velkajärjestelylle oli yksityishenkilön velkajärjestelystä annetun lain 10 §:n 1 ja 7 kohdassa tarkoitetut esteet. A:n sairastama peliriippuvuus kuitenkin vähensi hänen menettelynsä moitittavuutta. Ottaen huomioon etenkin A:n toimet velkojen maksamiseksi ja hänen sosiaalinen ryhdistäytymisensä velkajärjestelyn myöntämiseen oli olosuhteita kokonaisuutena arvioitaessa lain 10 a §:ssä tarkoitettuja painavia syitä. (Ään. 3-2)

KKO:2023:80

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments