Asianajajaoikeuden killan aiheena: Asianajaja välimiehenä

28.8.2023 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Tervetuloa Asianajajaoikeuden killan 33. kokoontumiseen 26.9.2023

Asianajajaoikeuden killan aiheena on tällä kertaa:

Asianajaja välimiehenä

Tilaisuus pidetään tiistaina 26.9.2023 klo 18.00 alkaen Helsingissä, Hotelli Scandic Parkin Imagine-kokoustilassa osoitteessa Mannerheimintie 46 (sisäänkäynti Dunckerinkadun puolelta).

Välimiehen oikeusasema perustuu olennaisilta osin lakiin välimiesmenettelystä. Lisäksi välityssopimus ja välitysinstituutin säännöt voivat vaikuttaa siihen.

Asianajajan toimiessa välimiehenä, välimiestehtävään liittyy myös asianajajaoikeudellisia kysymyksiä. Kysymykset koskevat usein asianajajaoikeuden ydinalueita eli esteellisyyttä ja salassapitoa. Miten esimerkiksi asianajajan salassapitovelvollisuus vaikuttaa välimiehen velvollisuuteen ilmoittaa parteille puolueettomuutta tai riippumattomuutta vaarantavista seikoista. Entä miten määräyksen- tai nimityksenvaraisen välimiestehtävän sääntely eroaa asianajotoimeksiannon sääntelystä.

Tilaisuudessa puheenvuoron ovat lupautuneet pitämään:

Asianajaja, varakiltavanhin Petri Taivalkoski:
Välimiestehtävän erityispiirteet asianajajan näkökulmasta

Asianajaja, FAI:n puheenjohtaja Heidi Merikalla-Teir:
Asianajaja välimiehenä FAI:n välimiesmenettelyssä

OTT Mika Hemmo:
Välimiehenä toimivan asianajajan esteellisyyteen liittyvät näkökohdat

Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki asianajajaoikeudesta kiinnostuneet asianajajat ja asianajotoimistoissa työskentelevät juristit sekä oikeustieteen, tuomioistuinlaitoksen ja valtionhallinnon edustajat. Asianajajia pyydetään välittämään tieto kokouksesta toimistossaan työskenteleville juristeille.

Tilaisuuteen voi ilmoittautua maanantaihin 11.9.2023 mennessä seuraavan linkin kautta: https://ssl.eventilla.com/kiltafai

Kokoustilan aulassa on drinkki- ja kahvibaari ja pientä purtavaa ennen tilaisuuden alkua ja tilaisuuden puolivälin paikkeilla pidettävän tauon aikana (osallistujille maksuton).

Tilaisuus järjestetään yhteistyössä FAI:n kanssa.

Petri Taivalkoski
varakiltavanhin

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments