Sittemmin tuomittu elinkautinen vankeus kattoi myös hovioikeuden käsiteltävänä olleesta asiasta tuomittavan rangaistuksen

16.6.2023 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Hel­HO:2023:7 Rangaistuksen määrääminen – Aikaisemmin tuomitun vankeusrangaistuksen huomioon ottaminen

Käräjäoikeus oli tuominnut vastaajan 1 vuoden 3 kuukauden ehdottomaan vankeuteen pahoinpitelyistä ja useista muista rikoksista sekä osin täytäntöönpantavaksi määrätystä jäännösrangaistuksesta. Vastaaja ja asianomistaja hakivat hovioikeudelta muutosta tuomioon. Käräjäoikeuden tuomion antamisen jälkeen vastaaja tuomittiin toisessa oikeudenkäynnissä murhasta elinkautiseen vankeuteen (ns. jälkituomio). Hovioikeus katsoi rikoslain 7 luvun 6 §:n nojalla elinkautisen vankeuden riittäväksi seuraamukseksi myös hovioikeudessa käsiteltävänä olevista rikoksista, kumosi jäännösrangaistuksen täytäntöönpanemista koskevan määräyksen ja vapautti vastaajan suorittamasta rikosuhrimaksua valtiolle.

Hel­HO:2023:7

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments