Nuoren houkuttelu sänkyyn oli yritys ostaa tältä seksuaalipalveluita – kolme kuukautta vankeutta

20.6.2023 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KKO:2023:46 Seksuaalirikos – Seksuaalipalvelujen ostaminen nuorelta – Rikoksen yritys – Rangaistuksen määrääminen – Rangaistuksen mittaaminen – Rangaistuslajin valinta

‍A oli lähettänyt lapsenhoitajaksi palkkaamalleen 16-vuotiaalle B:lle puhelimitse viestejä ollessaan asunnollaan samanaikaisesti B:n kanssa. A oli viesteissään tarjonnut B:lle 400 euroa, jos tämä tulisi A:n viereen yöksi. B oli viestit saatuaan poistunut asunnolta.

Korkein oikeus katsoi ratkaisusta ilmenevin perustein, että A oli viesteillään tarkoittanut saada B:n ryhtymään kanssaan korvausta vastaan sukupuoliyhteyteen tai muuhun seksuaaliseen tekoon. Hän oli aloittanut rikoksen tekemisen ja saanut aikaan vaaran rikoksen täyttymisestä. A:n katsottiin syyllistyneen seksuaalipalvelujen ostamisen yritykseen nuorelta.

Kysymys myös rangaistuksen määräämisestä. (Ään.)

KKO:2023:46

 

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments