Instagram-kuvan julkaiseminen verkkolehdessä ei ole lainaus- tai sitaattioikeuden perusteella sallittua

29.6.2023 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KKO:2023:48 Tekijänoikeus – Tekijänoikeuden loukkaaminen – Valokuva

A oli julkaissut Instagram-tilillään valokuvan, johon hänellä oli tekijänoikeuslain 49 a §:n mukainen yksinoikeus. Verkkolehteä julkaissut yhtiö oli ottanut valokuvasta kuvankaappauksen ilman A:n suostumusta ja saattanut sen yleisön saataviin sisällyttämällä sen verkkolehdessä julkaisemaansa A:ta koskevaan artikkeliin.

Korkein oikeus katsoi, että yhtiön menettelyssä ei ollut kysymys tekijänoikeuslain 25 §:n 1 momentin 2 kohdassa tarkoitetun lehdistön lainausoikeuden tai tekijänoikeuslain 22 §:ssä tarkoitetun yleisen sitaattioikeuden käyttämisestä. Valokuvan käyttö oli loukannut A:n tekijänoikeuslain 49 a §:n mukaista yksinoikeutta.

KKO:2023:48

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments