OTL Mikko Sarja valittiin eduskunnan apulaisoikeusasiamiehen tehtävään

17.5.2023 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Eduskunta on valinnut eduskunnan apulaisoikeusasiamiehen tehtävään oikeustieteen lisensiaatti Mikko Sarjan.  Sarja on aiemmin toiminut apulaisoikeusasiamiehen sijaisena ja esittelijäneuvoksena oikeusasiamiehen kansliassa. 

Vaali toimitettiin umpilipuin eli suljetulla lippuäänestyksellä. Sarja sai äänestyksessä enemmän kuin puolet annetuista äänistä, yhteensä 175 ääntä. 

Apulaisoikeusasiamiehen toimikausi alkaa 1.6.2023 ja päättyy 31.5.2027. Eduskunta valitsee oikeusasiamiehen ja kaksi apulaisoikeusasiamiestä neljäksi vuodeksi kerrallaan. Toimikausi ei noudata eduskunnan vaalikautta. Oikeusasiamiehenä toimii tällä hetkellä Petri Jääskeläinen ja toisena apulaisoikeusasiamiehenä Maija Sakslin.

Tiedote

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments