Kahvinjuonti etätyössä, jonka seurauksena tapaturma oli aiheutunut, ei kuulunut työtehtäviin – ei työtapaturma

26.4.2023 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

VakO:Työtapaturma – Etätyössä tapahtunut tapaturma

Etätyössä kotonaan työskennellyt A kolautti etäkokoukseen osallistuessaan kahvimukin hampaaseensa. Vakuutusoikeus kumosi tapaturma-asioiden muutoksenhakulautakunnan päätöksen ja jätti asian vakuutuslaitoksen antaman päätöksen lopputuloksen varaan. Vakuutusoikeus katsoi, että vaikka A oli osallistunut kahvia juodessaan etäkokoukseen, itse kahvinjuonti, jonka seurauksena tapaturma oli aiheutunut, ei kuulunut hänen työtehtäviinsä. Näin ollen tapaturman ei voitu katsoa sattuneen työtapaturma- ja ammattitautilain 21 §:n 1 momentissa tarkoitetulla tavalla työnteon yhteydessä eikä A ollut oikeutettu kyseisen lain mukaisiin korvauksiin.

VakO 22114:2021

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments