Hovioikeuden olisi tullut toimittaa pääkäsittely kun laajennettua rikoshyödyn menettämistä vastaan oli nimetty henkilötodistelua

27.3.2023 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KKO:2023:23 Oikeudenkäyntimenettely – Pääkäsittely hovioikeudessa . Menettämisseuraamus – Laajennettu hyödyn menettäminen

Käräjäoikeus oli tuominnut A:n menettämään valtiolle rikoslain 10 luvun 3 §:ssä tarkoitettuna laajennettuna hyötynä yli 100 000 euron arvosta omaisuutta. Valituksessaan hovioikeudelle A vaati pääkäsittelyn toimittamista. A:n mukaan hänen omaisuutensa oli ollut peräisin muusta kuin rikollisesta toiminnasta, minkä osoittaakseen hän oli nimennyt henkilötodistelua. Hovioikeus hylkäsi A:n pääkäsittelypyynnön.

Korkein oikeus katsoi, että asiassa olisi tullut toimittaa pääkäsittely hovioikeudessa näytön vastaanottamiseksi. Lisäksi asian laatu ja merkitys vastaajalle edellyttivät pääkäsittelyn toimittamista. (Ään.)

KKO:2023:23

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments