Tuomion jälkeen valmistunut uusi yhdyskuntapalveluselvitys voi olla purkuperuste, mutta ei tässä tapauksessa johtanut purkuun

1.2.2023 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KKO:2023:6 Ylimääräinen muutoksenhaku – Tuomion purkaminen rikosasiassa – Yhdyskuntapalvelu

Käräjäoikeus oli lainvoimaisella tuomiolla tuominnut A:n vankeusrangaistukseen katsoen, että yhdyskuntapalveluselvityksen perusteella A:lla ei ollut edellytyksiä suoriutua yhdyskuntapalvelusta.

A haki käräjäoikeuden tuomion purkamista vedoten siihen, että hänet olisi tuomittu ehdottoman vankeusrangaistuksen sijasta yhdyskuntapalveluun, mikäli käräjäoikeudella olisi ollut tiedossaan hänen muuttunut elämäntilanteensa ja päihteettömyytensä sekä käytettävissään tuomion antamisen jälkeen laadittu uusi yhdyskuntapalveluselvitys.

Korkein oikeus katsoi ratkaisusta ilmenevillä perusteilla, että hakemuksen perusteena olevien seikkojen esittäminen ei todennäköisesti olisi johtanut siihen, että A olisi tuomittu yhdyskuntapalveluun. Hakemus hylättiin.

KKO:2023:6

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments