Koronapandemian takia palvelukodista kotihoitoon siirtyneellä oli oikeus eläkkeensaajan asumistukeen palvelukodin asunnon kulujen perusteella

16.2.2023 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

VakO: Eläkkeensaajan asumistuki – Asumismeno – Vakituiseksi katsottava asunto

A oli 16.3.2020 alkaen siirtynyt omasta palvelukodin asunnostaan vanhempiensa luo kotihoitoon koronatilanteeseen ja terveydentilaansa liittyvien syiden vuoksi. Vakuutusoikeuden arvion mukaan kyseessä oli ollut väliaikaiseksi katsottava järjestely, vaikka pandemian ennalta arvaamattoman pitkästä kestosta johtuen oleskelu vanhempien luona olikin pitkittynyt. A:n vakinaisena asuntona oli tämän vuoksi tullut edelleen pitää hänen asuntoaan palvelukodissa, vaikka hän olikin tilapäisesti oleskellut vanhempiensa luona. Näin ollen A:lla oli oikeus eläkkeensaajan asumistukeen 31.3.2020 jälkeenkin.

VakO 23596:2021

 

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments