Asianajaja Otto Meri väittelee lauantaina lain ja hyvän tavan vastaisista sopimuksista

20.1.2023 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

OTM, VTK Otto Meri väittelee 21.1.2023 kello 10.15 Helsingin yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa aiheesta ”Lain ja hyvän tavan vastaiset sopimukset – Sopimusoikeudellinen tutkimus kiellonvastaisista oikeustoimista ja niiden oikeusvaikutuksista”. Väitöstilaisuus järjestetään osoitteessa Porthania, P III -sali, Yliopistonkatu 3.

Vastaväittäjänä on professori Kari Hoppu, Aalto-yliopisto, ja kustoksena on Olli Norros.

Väitöskirjan tiivistelmä on luettavissa E-thesis -palvelussa.

Tiedote

Lain ja hyvän tavan vastaiset sopimukset on sopimusoikeudellinen väitöskirja kiellonvastaisista oikeustoimista ja niiden oikeusvaikutuksista. Teoksessa käsitellään lain tai hyvän tavan vastaisia sopimusehtoja ja -tyyppejä. Väitöskirja tarjoaa systemaattisen esityksen siitä, millä tavalla oikeustoimen pakottavan sääntelyn vastaisuus vaikuttaa sopimuksen osapuolten oikeusasemiin. Teoksessa tarkastellaan lain ja hyvän tavan vastaisten oikeustoimien oikeusvaikutuksia syventyen erityisesti puuttumattomuusperiaatteen merkitykseen osana voimassa olevaa oikeutta. Väitöskirjassa käsitellään myös lain ja hyvän tavan vastaisten oikeustoimien läheisilmiöitä: valeoikeustoimia, keinotekoisia järjestelyitä ja oikeuden väärinkäytön kieltoa. Teoksessa käydään kattavasti läpi lain ja hyvän tavan vastaisia oikeustoimia koskevaa suomalaista ja pohjoismaista oikeuskäytäntöä.

https://shop.almatalent.fi/sivu/tuote/lain-ja-hyvan-tavan-vastaiset-sopimukset/4130902

 

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments