Velkajärjestelylle ei ollut estettä vaikka elinkeinonharjoittaja ryhtyi osakkaaksi yhtiöön, joka jatkoi elinkeinonharjoittajan aiempaa toimintaa

2.12.2022 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KKO:2022:69 Yksityishenkilön velkajärjestely – Velkajärjestelyn edellytykset

A oli harjoittanut elinkeinotoimintaa yksityisenä elinkeinonharjoittajana maaliskuuhun 2020 saakka. Hänen työntekijänsä oli vuoden 2019 lopussa perustanut X Oy:n, joka toimi samalla alalla. A:lla oli keskeinen rooli yhtiössä, ja hän omisti lähes puolet sen osakkeista.

Korkein oikeus katsoi ratkaisusta ilmenevillä perusteilla, että A:n aiempi elinkeinotoiminta oli lopetettu ja velkavastuut selvitetty yksityishenkilön velkajärjestelystä annetussa laissa säädettyjen edellytysten mukaisesti.

KKO:2022:69

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments