Tuomarinimityksiä 25.11.2022. Pulkkinen ja Hakamies korkeimpaan oikeuteen

24.11.2022 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Valtioneuvosto esittää, että tasavallan presidentti nimittää korkeimman oikeuden oikeusneuvoksen virkaan määräaikaisen oikeusneuvoksen, lainsäädäntöneuvos Pekka Pulkkisen 1.1.2023 lukien ja korkeimman oikeuden oikeusneuvoksen määräaikaiseen virkasuhteeseen hovioikeudenneuvos Kaarlo Hakamiehen ajalle 1.1.2023–31.10.2027.

Virkaa haki 10 ja virkasuhdetta 12 lakimiestä. Pulkkisella on yi 27 vuoden työura lakimiestehtävissä ja Hakamiehellä vajaat 21 vuotta.

Korkeimman oikeuden oikeusneuvoksen viran täyttäminen ja oikeusneuvoksen määräaikaiseen virkasuhteeseen nimittäminen


Valtioneuvosto esittää, että Tasavallan Presidentti nimittää Helsingin hovioikeuden erityistä kielitaitoa edellyttävään hovioikeudenneuvoksen virkaan määräaikaisen hovioikeudenneuvoksen, hovioikeuden esittelijän Kristian Johannes Sjöblomin 1.1.2023 lukien ja Rovaniemen hovioikeuden hovioikeudenneuvoksen virkaan määräaikaisen hovioikeudenneuvoksen, käräjätuomari Kirsi Marita Erkkilän 1.1.2023 lukien.

Ensimmäiseen virkaan oli viisi hakijaa. Virkaan esitetyllä on 9 vuoden 7 kuukauden kokemus lakimiestehtävistä. Jälkimmäiseen virkaan esitetyllä on yli 15 vuoden kokemus lakimiestehtävistä, tuota virkaa haki seitsemän henkilöä.

1) Helsingin hovioikeuden hovioikeudenneuvoksen viran (T 12, erityistä kielitaitoa edellyttävä) täyttäminen 2) Rovaniemen hovioikeuden hovioikeudenneuvoksen viran (T 12) täyttäminen


Valtioneuvosto esittää, että tasavallan presidentti nimittää Kymenlaakson käräjäoikeuden käräjätuomarin virkaan käräjätuomari Riikka Liina Tuomelan 1.1.2023 lukien, Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden käräjätuomarin virkaan käräjätuomari Juho Kristian Heiskalan 1.12.2022 lukien, Pirkanmaan käräjäoikeuden käräjätuomarin virkaan käräjätuomari Väinö Antero Ilveskosken 1.1.2023 lukien, Varsinais-Suomen käräjäoikeuden käräjätuomarin virkaan käräjätuomari Mika Juhani Koivusen 1.12.2022 lukien, Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden käräjätuomarin virkaan käräjätuomari Jaana Marjatta Lehdon 1.1.2023 lukien, Pirkanmaan käräjäoikeuden käräjätuomarin virkaan käräjätuomari Riku Henrikki Tuikkalan 1.1.2023 lukien ja Oulun käräjäoikeuden käräjätuomarin virkaan määräaikaisen käräjätuomarin Sarianna Teresa Ervastin 1.12.2022 lukien.

Ylemmän palkkaluokan käräjätuomarin viroista Kymenlaakson virkaa haki viisi lakimiestä. Esitetyllä on yli 19 vuoden työkokemus. Itä-Uudenmaan virkaa haki kolme lakimiestä, joista virkaan esitetyllä on yli 10 vuoden kokemus. Pirkanmaan virkaa haki kahdeksan lakimiestä, joista virkaan esiteyllä on yli 18 vuoden työkokemus. Varsinais-Suomen virkaa haki kuusi lakimiestä, joista virkaan esitetyllä oli lähes 23 vuoden kokemus.
Alemman palkkaluokan käräjätuomarin virkaa haki Länsi-Uudeltamaalta 16 hakijaa. Virkaan esitetään 13 vuoden työkokemuksen hankkinutta hakijaa, jolla on vastaava virka jo Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Pirkanmaalta vastaavaa virkaa haki 11 lakimiestä, joista virkaan esitetyllä on lähes 14 vuoden työkokemus. Oulun virkaa haki 14 lakimiestä, joista virkaa esitetyllä on 8 vuoden 8 kuukauden kokemus lakimiestehtävistä.

1) Kymenlaakson käräjäoikeuden käräjätuomarin viran (T 13) täyttäminen 2) Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden käräjätuomarin viran (T 13) täyttäminen 3) Pirkanmaan käräjäoikeuden käräjätuomarin viran (T 13) täyttäminen 4) Varsinais-Suomen käräjäoikeuden käräjätuomarin viran (T 13) täyttäminen 5) Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden käräjätuomarin viran (T 11) täyttäminen 6) Pirkanmaan käräjäoikeuden käräjätuomarin viran (T 11) täyttäminen 7) Oulun käräjäoikeuden käräjätuomarin viran (T 11) täyttäminen


Valtioneuvosto esittää, että tasavallan presidentti nimittää Helsingin hallinto-oikeuden ensiksi täytettävään hallinto-oikeustuomarin virkaan määräaikaisen hallinto-oikeustuomarin, hallinto-oikeuden esittelijän Tomi Santeri Sepän 1.1.2023 lukien, toiseksi täytettävään virkaan määräaikaisen hallinto-oikeustuomarin, oikeussihteeri Joonas Santeri Ahtosen 1.1.2023 lukien, kolmanneksi täytettävään virkaan asessorin, hallinto-oikeuden esittelijän Riikka-Emilia Karoliina Laitisen 1.1.2023 lukien, neljänneksi täytettävään virkaan määräaikaisen hallinto-oikeustuomarin, hallinto-oikeuden esittelijän Maarit Tuulia Mallinsonin 1.1.2023 lukien, viidenneksi täytettävään virkaan määräaikaisen hallinto-oikeustuomarin, hallinto-oikeuden esittelijän Lotta Maria Haverisen 1.1.2023 lukien ja kuudenneksi täytettävään virkaan määräaikaisen hallinto-oikeustuomarin, hallinto-oikeuden esittelijän Helena Charlotte Stenbackan 1.1.2023 lukien, Hämeenlinnan hallinto-oikeuden ensiksi täytettävään hallinto-oikeustuomarin virkaan määräaikaisen hallinto-oikeustuomarin, hallinto-oikeuden esittelijän Hanna Elina Punnan 1.12.2022 lukien ja toiseksi täytettävään virkaan hallinto-oikeuden esittelijän Maria Tuulia Kuusisen 1.12.2022 lukien ja Vakuutusoikeuden vakuutusoikeustuomarin virkaan vakuutusoikeustuomari Pekka Antti Kalevi Patrakan 1.12.2022 lukien.

1) Helsingin hallinto-oikeuden kuuden hallinto-oikeustuomarin viran (T 11) täyttäminen 2) Hämeenlinnan hallinto-oikeuden kahden hallinto-oikeustuomarin viran (T 11) täyttäminen 3) Vakuutusoikeuden vakuutusoikeustuomarin viran (T 13) täyttäminen

 

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments