Metsästysyhdistyksen päätös asettaa henkilö metsästyskieltoon ei ole julkisen hallintotehtävän hoitamista, eikä päätöksestä voi valittaa hallinto-oikeuteen

10.11.2022 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KHO: Julkisen hallintotehtävän hoitaminen 

X ry:n metsästyksen johtaja ja kaksi varajohtajaa olivat 29.9.2020 määränneet A:lle metsästyskiellon, joka on ollut voimassa 10.–23.10.2020. Mainittuna aikana A:lla ei ole ollut oikeutta saalisosuuteen.

Hallinto-oikeus on muutoksenhaun kohteena olevalla päätöksellään jättänyt tutkimatta A:n valituksen edellä mainitusta yhdistyksen metsästyksen johtajan ja varajohtajien tekemästä päätöksestä. Hallinto-oikeus on katsonut, että päätöksessä ei ole ollut kyse julkisen hallintotehtävän hoitamisesta. Päätöksen lainmukaisuuden tutkiminen ei kuulu hallinto-oikeuden toimivaltaan.

A on pyytänyt lupaa valittaa hallinto-oikeuden päätöksestä.

Korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisun perustelut

Valituslupahakemus hylätään. Korkein hallinto-oikeus ei siten anna ratkaisua valitukseen.

H3230/​2022

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments