”Asianajajasta tuomariksi – osastonjohtajan työssä motivoi mahdollisuus vaikuttaa tuomioistuimen kehittämiseen”

11.11.2022 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Tuomioistuinlaitoksen verkkosivuilla käräjätuomari Henri Hyvärisen haastattelu:

Hyvärinen hakeutui tuomioistuinlaitoksen palvelukseen noin kolme vuotta sitten, kun hän muutti perheineen pääkaupunkiseudulle. Ennen tätä hän toimi noin 20 vuotta asianajotehtävissä keskisuuren asianajotoimiston osakkaana.

Työtään Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa Hyvärinen kuvailee vaativaksi, vastuulliseksi sekä monipuoliseksi. Kiitosta saa työyhteisö sekä lainkäyttötyön itsenäisyys.

”Työssä on hyödyksi hyvä taito kommunikoida asiakkaiden ja avustajien sekä syyttäjien kanssa. Työ on ajoittain nopeatempoista, vaatii ratkaisuja ja kykyä erottaa olennainen epäolennaisesta”, Hyvärinen kertoo.

Eniten työssä tällä hetkelle motivoi mahdollisuus osastonjohtajana omalta osaltaan vaikuttaa käräjäoikeuden kehittämiseen. Käräjäoikeuden ohella hän pyrkii kehittämään myös sovitteluosaamista ja edesauttamaan sen käytön yleistymistä.

Lue koko haastattelu

Samma på svenska

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments