Osakkeen lunastusoikeus koski myös yhtiön aiemman osakkaan tekemää osakehankintaa

25.10.2022 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KKO:2022:59 Asunto-osakeyhtiö – Asunto-osakeyhtiön osakkeet ja osakkeenomistajat – Osakkeen lunastaminen – Yhtiöjärjestys – Yhtiöjärjestyksen tulkinta

Asunto-osakeyhtiön yhtiöjärjestykseen sisältyi lunastuslauseke, jonka mukaan autotallin hallintaan oikeuttavien osakkeiden lunastusoikeus koski kaikkia muita kuin erikseen mainittuja saantoja. Saantoja, joissa saajana oli nykyinen osakkeenomistaja, ei ollut erikseen mainittu.

Korkeimman oikeuden ratkaisusta ilmenevillä perusteilla katsottiin, että kauppa, jossa osakkeen saajana oli yhtiön nykyinen osakkeenomistaja, kuului lunastusoikeuden piiriin eikä asunto-osakeyhtiölain 2 luvun 5 §:n 2 momentin olettamasäännöstä sovellettu.

KKO:2022:59

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments