Alennuksiin ravintoloissa oikeuttavan opaskirjan myyntiin ei sovellettu alennettua arvonlisäverokantaa

13.6.2022 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KHO:2022:68 Arvonlisävero – Verollinen myynti – Alennettu verokanta – Kirja – Ravintolaopas – Oikeus alennukseen

A Oy myi ravintolaopasta, joka koostui pääosin ravintoloita koskevista lyhyistä esittelyistä, yhteystiedoista ja aukioloajoista. Ravintolaoppaan myyntihinta kuluttajille oli 38 euroa. Kuluttaja sai oppaassa todetun alennuksen siinä mukana olevissa ravintoloissa ostamalla oppaan ja esittämällä sen ravintolassa. Tähän etuun ja oppaan muuhun sisältöön nähden keskivertokuluttajan kannalta yksinomaisena tai ainakin pääasiallisena syynä oppaan hankinnalle oli pidettävä sitä, että kuluttaja halusi käyttää hyväkseen oppaassa mukana olevien ravintoloiden kuluttajalle antaman alennuksen. Ravintolaoppaan myynnissä ei ollut kysymys sellaisesta arvonlisäverolain 85 a §:n 1 momentin 7 kohdassa tarkoitetusta kirjan myynnistä, johon sovellettiin alennettua verokantaa.

KHO:2022:68

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments