AOA: Ylikonstaapeli oli etsintäkuuluttanut kuulusteltavan vailla hyväksyttäviä perusteita

4.4.2022 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Kantelija arvosteli A:n poliisilaitoksen menettelyä etsintäkuuluttamisessa. Kantelijan mukaan hän joutui kuulustelun toimittamista koskevan etsintäkuulutuksen johdosta lentoasemalla  rajavartijoiden kiinniottamaksi, vaikka hän kertomansa mukaan ei ollut pakoillut esitutkintaa ja hän oli vastannut poliisin viesteihin niin nopeasti kuin hän oli pystynyt. Kantelija piti etsintäkuuluttamista lainvastaisena ja aiheettomana.

“Tässä tapauksessa etsintäkuulutuksessa ei pyydetty ottamaan kantelijaa kiinni. Se oli kuitenkin muotoiltu niin, että se käsitykseni mukaan oli omiaan johtamaan siihen, että kantelija viedään tavattaessa kuulusteluun.Katson käytettävissäni olevan aineiston perusteella, ettei [ylikonstaapeli] C ole esittänyt hyväksyttäviä perusteita kantelijan etsintäkuuluttamiselle nyt tapahtuneella tavalla.”

Poliisin menettely etsintäkuuluttamisessa (pdf)

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments