Puolustajan palkkiota ei korotettu kun jutussa oli riitaista vain se, oliko tunnustettu teko tappo vai murha

15.3.2022 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KKO:2022:15 Puolustaja – Puolustajan palkkio – Palkkion korottaminen

Vastaajaa oli syytetty murhasta. Hän oli tunnustanut menetelleensä syytteen teonkuvauksessa kerrotulla tavalla mutta katsonut syyllistyneensä murhan sijasta tappoon. Vastaajalle oli määrätty puolustaja. Korkeimmassa oikeudessa oli ratkaistavana, pitääkö puolustajan palkkiota korottaa puolustajan tehtävään liittyneen vastuun suuruuden perusteella.

Korkein oikeus katsoi, ettei puolustajan vastuuta voitu pitää tavallista tuntuvasti suurempana yksinomaan sillä perusteella, että asialla oli vastaajalle erityinen merkitys. Arvioinnissa oli otettava huomioon myös muut seikat, jotka tosiasiassa vaikuttavat puolustajan tehtävän vastuullisuuteen. Korkein oikeus ei korottanut palkkiota.

KKO:2022:15

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments