Aiemman valvontarangaistuksen ehtojen rikkominen ei voi johtaa uuden valvontarangaistuksen muuntamiseen vankeudeksi

12.2.2022 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

THO:2022:2 Rangaistuksen määrääminen – Valvontarangaistus – Muuntaminen vankeudeksi – Törkeä velvollisuuksien rikkominen

L oli tuomittu kahteen valvontarangaistukseen. Rikosseuraamuslaitos oli kieltänyt L:n myöhemmän valvontarangaistuksen aloittamisen, koska aikaisempi valvontarangaistus oli keskeytetty. Syyttäjä vaati kummankin valvontarangaistuksen muuntamista vankeudeksi. L:n törkeäksi velvollisuuksien rikkomiseksi arvioitu menettely oli tapahtunut aikaisemman valvontarangaistuksen täytäntöönpanoprosessin yhteydessä. Kysymys siitä, voitiinko myöhempi valvontarangaistus muuntaa vankeudeksi.

THO:2022:2

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments