Syytteet hylättiin viestintärauhan rikkomisesta ja kunnianloukkauksesta; kädestä kiinnipitäminen ei sekään ollut pahoinpitelyä

30.12.2021 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Hel­HO:2021:15 Viestintärauhan rikkominen – Kunnianloukkaus – Lievä pahoinpitely

A ja B olivat asuneet samassa kerrostalossa ja nähneet toisiaan satunnaisesti naapureina rappukäytävässä ja pihalla. A olisi halunnut tutustua B:hen, josta hän oli kiinnostunut. A oli lähestynyt B:tä sosiaalisessa mediassa 3.6.2018 ja 22.7.2018 välisenä aikana. Hänen erilaisia yhteydenottojaan Facebookin kautta oli ollut seitsemän. Niistä yksi oli video, jossa A oli tyydyttänyt itseään.

Asiassa oli kysymys siitä, oliko A:n menettely täyttänyt viestintärauhan rikkomisen ja kunnianloukkauksen tunnusmerkistöt. Asiassa oli lisäksi arvioitavana, oliko A tehnyt B:lle 22.7.2018 vähäisenä pidettävää ruumiillista väkivaltaa ja syyllistynyt siten lievään pahoinpitelyyn, kun osapuolet olivat kohdanneet toisensa asuintalonsa edessä.

Hovioikeus katsoi käräjäoikeuden tavoin, että syyte oli kaikissa kohdissa hylättävä.

Hel­HO:2021:15

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments