Skip to main content

HS: Lupalakimies sai huomautuksen trial by media -kiellon rikkomisesta

21.12.2021 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Valvontalautakunta antoi huomautuksen lupalakimiehelle, joka käsitteli hoitamaansa Kittilä-oikeudenkäyntiä blogikirjoituksissaan.

Helsingin Sanomien mukaan hän puolusti blogeissaan voimakkaasti päämiehiään ”Kittilä-saagassa”. Lakimiehen mukaan kyse oli ”ääliömäisestä” ajojahdista, jossa kunnanjohtaja yritti ”demarimafiosojen” kanssa lahdata Levi Ski Resortin toimitusjohtajaa. Hän muun muassa luonnehti yhtä todistajana kuultua tutkinnanjohtajaa nollaksi.

Aluksi Valvontalautakunta ei tutkinut asiasta tehtyä kantelua, koska sen kohde oli luvan saanut lakimies. Valvontalautakunta valvoo myös lupalakimiehiä, mutta rajoitetusti. Lupalakimiehet vastaavat vain toiminnastaan oikeudenkäyntiasiamiehenä tai -avustajana. Helsingin hovioikeus päätti aiemmin, että lautakunnan on tutkittava blogeista tehty kantelu. Se ei pitänyt kirjoituksia puhtaana vapaa-ajan harrastuksena. Blogeja voidaan pitää toimintana, jota on tavattu kutsua nimityksillä ”trial by newspaper” tai ”trial by media”, hovioikeus huomautti.

Helsingin Sanomien uutinen

 

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments