Valtakunnan poliisihallinto voi valvoa Ahvenanmaan poliisin toimintaa kun kyse on valtakunnan lainsäädäntövaltaan kuuluvasta asiasta

15.11.2021 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KKO:2021:83 Ahvenanmaa – Itsehallinto – Toimivaltakiista – Sopimusasetus – Poliisi – Valvonta

Sisäministeriön ja Ahvenanmaan maakunnan hallituksen välisessä toimivaltakiistassa oli kysymys siitä, ovatko valtakunnan poliisihallinnon viranomaiset toimivaltaisia valvomaan Ahvenanmaan poliisilaitoksen toiminnan laillisuutta.

Korkein oikeus katsoi päätöksestä ilmenevin perustein, että valtakunnan poliisihallinnon viranomaisilla on toimivalta valvoa Ahvenanmaan poliisilaitoksen toiminnan laillisuutta siltä osin kuin poliisilaitos hoitaa tehtäviä, jotka Ahvenanmaan itsehallintolain mukaan kuuluvat valtakunnan lainsäädäntövaltaan.

KKO:2021:83
Koko ratkaisu löytyy ruotsinkieliseltä sivulta HD 2021:83

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments