THO: Syyte laittomasta uhkauksesta hylättiin kun henkilö uhkasi puukolla asuntoonsa murtautuneita ensihoitajia, kyseessä erehdys.

14.10.2021 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

THO:2021:6 Laiton uhkaus – Erehdys – Vastuusta vapauttavaa seikkaa koskeva erehdys

Vastaaja oli uhannut asuntoonsa murtautumalla sisään päässeitä ensihoitajia puukolla herättyään siihen, että toinen ensihoitaja oli herätellyt häntä painamalla voimakkaasti rintakehästä. Vastaajan menettely täytti laittoman uhkauksen tunnusmerkistön. Kysymys siitä, oliko hän perustellusti luullut toimivansa hätävarjelutilanteessa ja oliko hän siten erehtynyt tekonsa sallittavuudesta rikoslain 4 luvun 3 §:ssä tarkoitetulla tavalla. Lisäksi kysymys vastaajan itse aiheutetun päihtymyksen merkityksestä asiassa.

THO:2021:6

 

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments