Pankki sai vilpittömän mielen suojaa vaikka se ei ollut edellyttänyt tuoretta isännöitsijäntodistusta pantattavista asunto-osakkeista

19.10.2021 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KKO:2021:77 Ulosottokaari – Täytäntöönpanoriita – Panttaus – Saantosuoja – Vilpittömän mielen suoja

A oli pantannut pankille asunto-osakeyhtiön osakkeita ja luovuttanut osakekirjat pankille. Asunto-osakkeet oli juuri ennen panttausta ulosmitattu. Panttaushetkellä pankilla oli ollut käytössään yli vuoden vanha isännöitsijäntodistus. Korkein oikeus katsoi, että pankki sai vilpittömän mielen suojaa, koska asunto-osakkeiden ulosmittaus ja niitä koskeva määräämiskielto eivät olisi ilmenneet sellaisesta uudemmasta isännöitsijäntodistuksesta, jota pankin olisi kohtuudella voitu edellyttää käyttävän tapauksen olosuhteet huomioon ottaen. Pankille vahvistettiin oikeus maksun saamiseen pantin arvosta.

Koko ratkaisu löytyy ruotsinkieliseltä sivulta HD 2021:77

KKO:2021:77

 

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments