Kärsimyskorvausta ei tuomittu henkilölle, joka oli oikeudettomasti tunkeutunut asuntoon, jossa asukas oli hätävarjelun liioitteluna syyllistynyt törkeään pahoinpitelyyn

12.10.2021 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Vaa­HO:2021:7 Försök till dråp – Grov misshandel – Excess i nödvärn – Ersättning för lidande
Tapon yritys – Törkeä pahoinpitely – Hätävarjelun liioittelu – Kärsimyskorvaus

A oli tullut B:n asuntoon keskellä yötä vasara kädessään. Hovioikeus katsoi, että A oli oikeudettomasti rikkonut B:n kotirauhaa sekä uhannut ja pahoinpidellyt B:tä. B oli huitaissut veitsellä A:n kasvoja kohti, jotta A päästäisi irti B:n hiuksista. B oli tässä yhteydessä viiltänyt A:n kasvoja ja aiheuttanut 10 senttimetrin pituisen haavan A:n poskelle korvalehdestä leukaan. B:n katsottiin syyllistyneen hätävarjelun liioitteluna tehtyyn törkeään pahoinpitelyyn. Asiassa oli myös kysymys A:n oikeudesta vahingonkorvauslain 5 luvun 6 §:n 1 momentin 3 kohdan mukaiseen kärsimyskorvaukseen.

Vaa­HO:2021:7

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments