Asianajaja vapautettiin sanerausmenettelyn selvittäjän ja valvojan tehtävästä epäluottamuksen vuoksi

15.9.2021 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

I-SHO:2021:6 Yrityssaneeraus –  Selvittäjän ja valvojan vapauttaminen toimestaan

Kysymys siitä, oliko saneerausmenettelyn selvittäjäksi ja sittemmin saneerausohjelman seurantaa varten valvojaksi määrätty asianajaja menettänyt siinä määrin velkojien luottamuksen, että asiassa oli edellytykset velkojan hakemuksesta vapauttaa hänet toimistaan.

Hovioikeus toteaa lisäksi, että jo se, että F Oy:n saneerausmenettelyyn liittyen on vireillä useita oikeudenkäyntejä, joihin liittyen A:n toimintaa ei ole pidetty asianmukaisena, osoittaa osaltaan, ettei A:lla enää ole edellytyksiä menestyksellisesti hoitaa vielä jäljellä olevaa selvittäjän sekä valvojan tehtävää.

I-SHO:2021:6

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments