Oman lapsen pahoinpitely oli julmaa, mutta ei erityisen julmaa – kyseessä perusmuotoinen pahoinpitely

28.6.2021 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KKO:2021:54 Pahoinpitely – Törkeä pahoinpitely – Syyte – Syytesidonnaisuus

Vanhemmat olivat aiheuttaneet 5–6-vuotiaalle lapselleen kipua ja vahingoittaneet tämän terveyttä muun muassa laiminlyömällä atooppisen ihon hoidon ja sitomalla tämän kädet yhteen ruokailemisen ja yön ajaksi. Kysymys siitä, oliko pahoinpitely tehty erityisen julmalla tavalla.

Kysymys myös syytesidonnaisuudesta, kun hovioikeus oli osana pahoinpitelyä lukenut vastaajien syyksi myös lapsen ajoittaisen sulkemisen veneen kajuuttaan, vaikka teosta oli erikseen syytetty vapaudenriistona eikä teonkuvauksessa ollut väitetty, että kajuuttaan sulkemisella olisi vahingoitettu lapsen terveyttä.

KKO:2021:54

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments