Lasta kuultava kun harkitaan edunvalvojan määräämistä isyyden kumoamista varten – edunvalvoja määrättiin

3.6.2021 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KKO:2021:41 Isyys – Isyyden kumoaminen – Edunvalvojan määrääminen – Lapsen osallisuusoikeudet

Lapsen henkilökohtainen kuuleminen oli tarpeen hänen etunsa arvioimiseksi asiassa, joka koski edunvalvojan määräämistä isyyden kumoamiskanteen nostamista varten. Kuuleminen voitiin toteuttaa noudattaen, mitä lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta annetun lain 15 a §:ssä säädetään.

A oli tunnustamisen perusteella vahvistettu lapsen isäksi. Oikeudenkäynnin aikana oli selvinnyt, että lapsen biologinen isä oli todennäköisesti B. Lapsi ja B olivat alkaneet pitää yhteyttä ja tavata säännöllisesti, ja kuultaessa lapsi ilmoitti pitävänsä B:tä isänään. Samaan aikaan lapsen ja A:n välinen yhteydenpito oli kokonaan päättynyt. Edunvalvojan määräämiseen katsottiin olevan lapsen edun kannalta erittäin painava syy, ja hakemus hyväksyttiin.

KKO:2021:41

 

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments