KRP:ssä tehdystä kasvontunnistusohjelman testikäytöstä tehty ilmoitus tietosuojavaltuutetulle

9.4.2021 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Keskusrikospoliisi on havainnut toiminnassaan henkilötietoihin kohdistuneen mahdollisen tietoturvapoikkeaman, josta on laadittu selvitys Poliisihallitukselle. Poikkeamaepäily koskee tilannetta, jossa henkilötietoja on käsitelty palvelussa, jonka tietoturvallisuutta tai tietosuojalainsäädännön mukaisuutta ei ole etukäteen mahdollisesti varmistettu riittävällä tavalla.

Asia havaittiin KRP:ssä torstaina 8.4.2021 ja viraston antaman alustavan selvityksen perusteella Poliisihallitus on päättänyt tehdä asiasta ilmoituksen tietosuojavaltuutetun toimistoon. Ilmoitus on toimitettu tietosuojavaltuutetulle perjantaina 9.4.2021.

Poikkeama liittyy kasvojentunnistusteknologian kokeilukäyttöön lasten seksuaalisen hyväksikäytön torjuntaan keskittyvässä toiminnossa vuoden 2020 alussa. Yksikön tehtäviin kuuluu muun muassa kansainvälisiltä sidosryhmiltä saadun lasten seksuaalista hyväksikäyttöä kuvaavan materiaalin esiseulonta.

Lue lisää: Tiedote

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments