Hovioikeus katsoi olevan edellytyksiä muuntaa sakkorangaistus säädettyä lyhyemmäksi vankeudeksi

19.3.2021 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Vaa­HO:2021:3 Sakko – Sakon muuntorangaistus – Lievemmän lain periaate

Konkurssin tehnyt yrittäjä, joka oli vailla tuloja, vaati sakon muuntorangaistuksen tuomitsemista laissa säädettyä lyhyemmäksi. Sakotetun taloudellisia olosuhteita ja elatusvelvollisuutta sekä toisaalta muuntorangaistuksen tarkoitusta ja rangaistusjärjestelmän uskottavuutta punnittuaan hovioikeus katsoi, että muuntorangaistuksen lyhentämiselle oli edellytykset. Arvioinnissa otettiin huomioon myös lievemmän lain periaate sakon muuntosuhteen muututtua käräjäoikeuden ratkaisun antamisen jälkeen vastaajalle edullisemmaksi. Ks. KKO 1993:110.

Vaa­HO:2021:3

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments