Yhtiö tuomittiin yhteisösakkoon kun sen toiminnassa joku oli syyllistynyt tuottamukselliseen rahanpesuun

3.2.2021 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KKO:2021:6 Tuottamuksellinen rahanpesu – Oikeushenkilön rangaistusvastuu – Anonyymi tekijä

Rahapeliyhdistys oli tehnyt asiakkaansa pelaamisesta rahanpesuilmoituksen keskusrikospoliisin rahanpesun selvittelykeskukseen. Rahanpesuilmoituksen mukaan asiakas oli pelannut rahapelejä käytettävissä olleisiin varoihinsa nähden suurilla summilla, hän työskenteli kirjanpitäjänä ja hänellä oli pääsy asiakkaidensa rahavaroihin. Rahanpesuilmoituksen tekemisen jälkeen asiakas oli saanut jatkaa pelaamista noin yhdeksän kuukauden ajan yhteensä noin 580 000 eurolla niin, että yksittäisinä päivinä pelipanokset saattoivat yltää lähes 20 000 euroon.

Käräjäoikeus oli lainvoimaisella tuomiolla hylännyt yhdistyksen toimitusjohtajaan kohdistetun rahanpesusyytteen. Korkeimman oikeuden tuomiosta ilmenevillä perusteilla yhdistys tuomittiin yhteisösakkoon, koska sen toiminnassa oli syyllistytty tuottamukselliseen rahanpesuun eikä yhdistyksessä ollut noudatettu vaadittavaa huolellisuutta ja varovaisuutta rikoksen ehkäisemiseksi.

KKO:2021:6

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments