Vaasan hovioikeus arvioi millaisin edellytyksin tuomitun vangitsemisesta tehty kantelu voisi menestyä ennen valituksen käsittelyä

17.2.2021 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Vaa­HO:2021:1 Pakkokeino – Vangitseminen – Vangittuna pitäminen – Tuomion perusteleminen

Vapaudenriisto voi Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen ratkaisukäytännön mukaan merkitä oikeudenloukkausta, mikäli sen perusteena oleva tuomio on syntynyt menettelyssä, joka on selvästi loukannut oikeudenkäynnin oikeudenmukaisuusvaatimusta. Hovioikeus katsoi, että tämä tulee ottaa huomioon arvioitaessa tuomitun vangitsemisen edellytyksiä. Kantelussa vedottuja käräjäoikeuden tuomion perustelujen puutteellisuuksia ei kuitenkaan ollut pidettävä ihmisoikeustuomioistuimen tarkoittamana selvänä loukkauksena.

Vaa­HO:2021:1

Avainsanat

Jätä kommentti

  Tilaa  
Ilmoita