Lukuisten tekstiviestien lähettäminen rangaistiin lähestymiskiellon rikkomisena ja laittomana uhkauksena ja vainoamisena – ei viestintärauhan rikkomisena

3.2.2021 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KKO:2021:7 Viestintärauhan rikkominen – Rikosten yhtyminen – Lainkonkurrenssi

A oli lähettänyt lukuisia tekstiviestejä B:lle. A tuomittiin lähestymiskiellon rikkomisesta, laittomasta uhkauksesta sekä vainoamisesta. B oli vaatinut rangaistusta A:lle myös viestintärauhan rikkomisesta.

Korkein oikeus katsoi ratkaisusta tarkemmin ilmenevin perustein, että tekstiviestien lähettäminen häirintätarkoituksessa tuli rikosoikeudellisesti riittävästi arvioiduksi soveltamalla toisaalta vainoamista, toisaalta lähestymiskiellon rikkomista koskevaa säännöstä.

KKO:2021:7

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments