Ehdotus yhtiöiden, osuuskuntien ja yhdistysten etäkokousten jatkolle lausunnolla

18.2.2021 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Yhtiöiden, osuuskuntien ja yhdistysten etäkokoukset mahdollistavaan lakiin ehdotetaan jatkoa. Lain on tarkoitus olla voimassa vuoden 2022 kesäkuun loppuun asti. Oikeusministeriössä valmistunut ehdotus asiasta on nyt lausunnolla.

Ehdotuksen tarkoituksena on jatkaa nyt voimassa olevan väliaikaisen lain voimassaoloa siten, että pörssi- ja First North -listayhtiöt voivat järjestää yhtiökokouksen kokonaan etäyhteyksin kesäkuun 2022 loppuun asti. 

Myös osuuskunnat, yhdistykset ja eräät rahoitusalan yritykset voivat ehdotuksen mukaan sallia etäosallistumisen ja asiamiehen käytön vuosikokouksissaan kesäkuun 2022 loppuun asti. Kokousten pitämisen määräaikoihin ei esitetä muutoksia.

Ehdotuksen tarkoituksena on varmistaa, että kokoukset pystytään järjestämään turvallisesti myös koronaepidemian aikana. Tavoitteena on myös saada riittävästi tietoa etäosallistumista helpottavan pysyvän lainsäädännön valmisteluun.

Laki on tarkoitettu tulemaan voimaan ensi heinäkuun alussa, kun väliaikaisen lain voimassaolo päättyy.

Ehdotukseen voi antaa lausunnon Lausuntopalvelu.fiAvautuu uudessa välilehdessä:ssä 18.3.2021 saakka.

Ehdotus yhtiöiden, osuuskuntien ja yhdistysten etäkokousten jatkolle lausunnolla

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments