Verkkopalvelu Oikeus.fi uudistuu

6.1.2021 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Oikeuslaitoksen verkkopalvelu Oikeus.fi uudistuu. Uudistuksessa selkiytetään sivustoa sekä helpotetaan tiedon ja asiointipalvelujen löytymistä.

Sisältöjen lisäksi sivuston visuaalinen ilme nykyaikaistetaan. Uudistuksessa parannetaan myös Oikeus.fin saavutettavuutta. Samalla otetaan käyttöön julkaisujärjestelmän uusin Sigma-versio. Uudistettu Oikeus.fi on tarkoitus julkaista 27.1.2021.

Mikä muuttuu?

Etusivu
Etusivu uudistetaan kokonaisuudessaan. Etusivu rakennetaan siten, että se palvelee asiakkaita ja vastaa heidän tiedontarpeeseensa nykyistä paremmin.
 
Sisällöt ja rakenne
Oikeus.fin kokonaisuudistuksessa päivitetään sisältöjä ja niitä ryhmitellään uusiksi, joten sivujen paikatkin vaihtuvat osittain. Vanhentuneita sivuja poistetaan ja uusia sivuja on suunnitteilla.
Talous- ja velkaneuvonnan sivut uudistetaan kokonaan. Talous- ja velkaneuvonnasta tulee oma osionsa, oikeusavun ja yleisen edunvalvonnan tavoin.
 
Myös tuomioistuinlaitoksen verkkosivut uudistuvat. Sisällöt siirtyvät vanhoilta sivuilta uudelleen järjestettynä ja sisältöjen uudistamista jatketaan ensi vuonna.

Visuaalinen ilme
Oikeus.fin visuaalinen ilme uudistuu. Samalla otetaan käyttöön oikeusapu- ja edunvalvontapiirien uuden brändin mukaiset logot ja värit. Myös tuomioistuinten verkkosivujen värit uudistuvat.

Ylläpidon vastuut
Vastuu Tuomioistuimet-osiosta siirtyi Tuomioistuinviraston (TIV) perustamisen seurauksena TIV:lle. Uudistuksessa ne Oikeus.fin sivut, jotka liittyvät tuomioistuinten toimintaan siirretään tuomioistuinlaitoksen sivuille.
 
Oikeusavun, edunvalvonnan sekä talous- ja velkaneuvonnan toimistot vastaavat omista toimistosivuistaan myös jatkossa. Muilta osin Oikeus.fi:stä vastaa oikeusministeriö.

Ulosoton organisaatiouudistus tuli voimaan 1. joulukuuta. Ulosottolaitoksen ja Valtakunnanvoudinviraston sivut irtaantuivat tuolloin Oikeus.fistä, ja ne yhdistettiin yhdeksi sivustoksi. Sivuton osoite on ulostottolaitos.fi.

Oikeus.fitä on uudistettu syksyn aikana yhteistyössä oikeus.fin toimituskunnan ja viestintätoimisto Ellun Kanojen kanssa. Toimituskunnassa on edustus hallinnonalan eri sektoreilta ja puheenjohtajana toimii Tanja Lahti oikeusministeriöstä.

Verkkopalvelu Oikeus.fi uudistuu

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments