Velallisen maksuaika konkurssiuhkaisen maksukehotuksen tiedoksiannon jälkeen pitenee väliaikaisesti 30 päivään

14.1.2021 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Konkurssilaki muuttuu helmikuussa väliaikaisesti, kun maksun laiminlyöntiin perustuva maksukyvyttömyysolettama tulee taas käyttöön. Olettamaan tehdään merkittävä muutos velallisen eduksi, kun määräaika pidennetään 30 päiväksi. Tarkoituksena on auttaa yrityksiä selviytymään koronaviruksen aiheuttaman kriisin yli.

Laki on tarkoitus vahvistaa tasavallan presidentin esittelyssä huomenna perjantaina.

Väliaikainen laki on voimassa syyskuun loppuun asti. Lain mukaan konkurssiuhkaisen maksukehotuksen noudattamatta jättäminen muodostaa maksukyvyttömyysolettaman vasta, jos velallinen ei ole 30 päivän kuluessa velkojan maksukehotuksesta maksanut velkojan selvää ja erääntynyttä saatavaa. Tavallisesti maksuaika on viikko.

Viime keväänä voimaan tullut väliaikainen konkurssilaki rajoitti velkojien oikeutta hakea yritys konkurssiin konkurssiuhkaisen maksukehotuksen laiminlyönnin perusteella. Konkurssihakemusten määrän odotetaan kasvavan voimakkaasti tammikuun jälkeen, kun väliaikainen muutos päättyy. Uudella lailla pyritään takaamaan velallisille kohtuullinen maksuaika myös näissä tilanteissa.

Velallisen maksuaika konkurssiuhkaisen maksukehotuksen tiedoksiannon jälkeen pitenee 30 päivään

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments