KKO: Maksusuunnitelma on lähtökohtaisesti ulosmittaukselle vaihtoehtoinen perintäkeino, sen aikainen ulosmittaus ansaitsi jatkokäsittelyluvan

4.1.2021 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KKO:2021:1 Oikeudenkäyntimenettely – Jatkokäsittelylupa – Muutosperuste – Ennakkoratkaisuperuste
Ulosottokaari – Ulosmittaus – Maksusuunnitelma

Ulosottomies oli vahvistanut velallisena olleelle A Oy:lle kirjallisen maksusuunnitelman määräajaksi. Ulosottomies oli ulosmitannut A Oy:n pankkitililtä maksusuunnitelmaan kuuluneita velkoja vastaavan määrän varoja yhtiön noudattaman maksusuunnitelman voimassaoloaikana. Käräjäoikeus hylkäsi A Oy:n ulosottovalituksen. Korkein oikeus katsoi ratkaisustaan ilmenevillä perusteilla, että hovioikeuden olisi pitänyt myöntää A Oy:lle jatkokäsittelylupa muutos- ja ennakkoratkaisuperusteella.

KKO:2021:1

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments