Peruutetun valituslupahakemuksen sai uudelleen vireille kun peruutuksen peruutus saapui ennen valitusajan päättymistä

15.12.2020 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KHO: Valituslupahakemuksen peruuttaminen – Peruutusilmoituksen peruuttaminen – Valitusaika

Muutoksenhakija oli pyytänyt lupaa valittaa hallinto-oikeuden päätöksestä. Hän oli sittemmin ilmoittanut peruuttavansa valituslupahakemuksensa. Tämän jälkeen muutoksenhakija oli ilmoittanut peruuttavansa peruutusilmoituksensa ja pyytänyt, että korkein hallinto-oikeus tutkii valituslupahakemuksen ja valituksen.

Korkein hallinto-oikeus totesi, että oikeudenkäynnistä hallintoasioissa annetussa laissa ei ole säännöksiä valituslupahakemusta koskevan peruutusilmoituksen peruuttamisesta. Peruutusilmoituksen peruuttaminen merkitsee sitä, että muutoksenhakija saattaa valituslupahakemuksensa uudelleen voimaan. Näin ollen se, tuleeko valituslupahakemus tutkia, riippuu siitä, onko ilmoitus peruutusilmoituksen peruuttamisesta saapunut ennen valitusajan päättymistä.

Koska muutoksenhakijan ilmoitus peruutusilmoituksen peruuttamisesta oli saapunut korkeimpaan hallinto-oikeuteen ennen valitusajan päättymistä, oli valituslupahakemus tutkittava.

14.12.2020/​H987

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments