Laillisuusvalvontakäynti Tuomioistuinvirastoon

18.12.2020 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Apulaisoikeuskansleri Mikko Puumallainen teki 25.11.2020 laillisuusvalvontakäynnin etäyhteydellä Tuomioistuinvirastoon. Tilaisuudessa keskusteltiin muun muassa Tuomioistuinviraston alkuvaiheen kokemuksista, lainkäytöstä epidemiaolosuhteissa ja erityisesti Tuomioistuinviraston kannalta sekä tuomitsemistoiminnan virheettömyyden ICT-tuesta. 

Virasto on tuomioistuimia varten. Tuomioistuinviraston puolesta tuotin esiin, että oikeusministeriön antama tuki oli aiemmin puutteellista. Välillä tuki puuttui kokonaan. Siksi virastoon perustettiin tuomioistuinten tukea ja yhteiskuntasuhteita koskeva päällikön virka. Toinen viraston painopistealue on viestintä, koska tuomioistuinten profiilia on nostettava yhteiskunnassa. Sen vuoksi viraston organisaatiorakenne on tällainen.

 

OKV_510_71_2020.PDF

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments