Yhtiöiden, osuuskuntien ja yhdistysten kokoukset voidaan järjestää etäyhteyksin myös jatkossa

9.10.2020 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Yhtiöt, osuuskunnat ja yhdistykset voivat järjestää kokouksensa etäyhteyksin ja valtuutettua käyttämällä ensi vuoden kesäkuun loppuun asti koronaepidemian takia. Väliaikainen laki tuli voimaan 3. lokakuuta.

Väliaikaisen lain mukaisesti pörssi- ja First North -listayhtiöt voivat järjestää yhtiökokouksen kokonaan etäyhteyksin kesäkuun 2021 loppuun asti. Osuuskunnat, yhdistykset ja eräät rahoitusalan yritykset voivat sallia etäosallistumisen ja asiamiehen käytön vuosikokouksissaan niin ikään kesäkuun 2021 loppuun asti, vaikka sitä ei ole sallittu yhteisön säännöissä. Osuuskunnan ja yhdistyksen hallitus voi myös väliaikaisen lain nojalla edellyttää ennakkoilmoittautumista kokouksiin. Ilmoittautumisen määräpäivä on enintään 2 viikkoa ennen kokousta.

Väliaikaisessa laissa ei sallita kokousten lykkäämistä yli yhteisölakiin tai yhteisön sääntöihin perustuvan määräajan yli.

Yhtiöiden, osuuskuntien ja yhdistysten kokoukset voidaan järjestää etäyhteyksin myös jatkossa

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments